Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rezgőképes rendszer surlódással

Főoldal » Középiskola » Fizika
598
Idáig minden megvan, itt akadtam el, mert nem emlékszem, hogyan kell surlódással számolni... Valaki tud segíteni? Onnantól már boldogulok szerintem.
m=0,2kg
D=50N/m
A=0,03 m
Tegyük fel, hogy van surlódás és a surlódási együttható 0,05. Milyen hosszú úton áll meg a test? (Ugyanakkora a tapadási surlódási együttható is.)
Hány rezgést végez a test?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
rezgőmozgás, fizika, surlódás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
A gravitációs erő: Fg = m*g
Ez az erő nyomja a testet a talajhoz.
Fs = mü * Fny (mü súrlódási együttható, Fny nyomó erő, ebben a feladatban vsz. megegyezik a gravitációs erővel.)
0

Ide csatoltam a két képet.Ez alapján tudnál nekem segíteni?Csak ez a kettő kell semmi más.ezeket,hogy oldjam meg?
1