Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz koszinusz görbe eltolása

574
A koordináta rendszeren van egy görbe és ott π-ket veszünk fel és az alapján jelöljük be a pontokat majd húzzuk meg a görbét.Majd elemezni kell mint pl:min,max,értékkészlet stb.Azthiszem..A kérdésem az lenne,hogy tudna e valaki segíteni ennek megértését mert nem tudok semmit és holnapután dolgozatot írok ebből de azt se tudom mi ez és nem értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
A π-ket azert veszed fel, mert azok jelolik a szogeket radianban. π/6=30°... Stb. A valtoszam: 180°=π. Ezutan ha felrajzolsz egy egyseg sugaru kort a koordinatarendszered bal szelere, az segit, mert abban meg tudod nezni a nevezetes szogek sin, cos, tg, ctg-et. Innen mar egyszeru. Radianba atrakod a szoget es ahhoz a radianhoz abrazolod a korrol leolvasotz erteket, amelyik szoghoz tartozik.
Jellemzes: Ertelmezesi tartomany: azok az x-ek, ahol a fv felvesz erteket, pl: sinx, cosx-nel a valos szamok halmaza. Tg, ctg-nel pedig azokat a szamokat kiveve, ahol nem ertelmezzuk.
Ertekkeszlet: az az intervallum az y tengelyen, ahol vannak ertekek, pl: sinx, cosx-nel [-1;1] ; tgx, ctgx -nel a valos szamok halmaza.
Szelsoertek: helye: ezt meg tudod allapitani az alapjan, hogy hol veszi fel
Erteke: mennyi a legkisebb/legnagxobb ertek.
Paritas: szimmetrikus-e az y tengelyre vagy az O-ra.
Menet: szig mon. No/szig mon. Csokken, ezt ugxis latod
Konvexitas: a legkonnyebb ugy megjegyezni, hogy beleesik az eso: konvex, nem esik bele: konkav, vagy mosoly konvex, szomoru konkav.
Periodus: sinx, cosx: 2π, mert annyi ismetlodik, tgx, ctgx: π

Azt hiszem ennyi, de ha kell, lefotozom neked, hatha konnyebb.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0