Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. Osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1105
Melyik henger alakú konzerv dobozba fér több babkonzerv ? Abba , amelynek magasága 5cm és alapkörének átmérője 15cm , vagy abba , amelynek magassága 15cm és alapkörének átmérője 5cm ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ki kell számítani mindkét henger térfogatát.
`V=π*r^2*m`
I. eset
`r=15/2=7.5cm, m=5cm`
`V_(heng er1)=π*7.5^2*5=883.57 (cm^2)`
II. eset
`r=5/2=2.5cm, m=15cm` (gyakorlatilag egy furulya :) )
`V_(heng er2)=π*2.5^2*15=294.52 (cm^2)`

Ebből látszik, hogy az első hengerbe több cucc fér el.
0