Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvényekhez tartozó helyettesítési értékek kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Matematika
2732
Képként csatoltam. Köszi előre is, meg hátra is. Világbéke
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, függvény, érték, helyettesítési
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Pont az maradt le a képről, hogy mihez tartozó helyettesítési értékeket kell kiszámolni. Azt le tudod írni?
0

A kis telhetetlen :D Csatoltam a lemaradt feladatrészletet.
0

Ahhoz megkapd a függvény helyettesítési értékét egy adott `x` értéken, csak be kell helyettesítened magába a függvénybe.

`f_1(x)=x^2-5x+2`
`f_1(-3)=(-3)^2-5*(-3)+2=26`
`f_1(-1)=(-1)^2-5*(-1)+2=8`
`f_1(0)=(0)^2-5*(0)+2=2`
`f_1(2)=(2)^2-5*(2)+2=-4`
`f_1(4)=(4)^2-5*(4)+2=-2`

`f_2(x)=x+5`
Na ezeknek már nem fogom leírni a helyettesítési értékeiket, mert csak az 5-tel nagyobb számot kell venned.
0