Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Erőhatás

Főoldal » Középiskola » Fizika
582
Milyen sebességgel repül ki az m=30kg tömegű lövedék az s= 1.5m hosszú csőből ha a lökőerő (lőporgáz) F=2,5*10^6?
S=a*t^2/2 v=a*t hogy alakítom ezt át, hogy v^2=2a*s legyen? Nem tudok rájönni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A lőporgáz s úton fejti ki hatását - ez az energia alakul mozgássá (mozgási energiává)
`F·s = 1/2·m·v^2`
0