Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetgyökfüggvény

Főoldal » Általános iskola » Matematika
607
Valami segítene megcsinálni ezeket? (Grafikon nem fontos)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, függvény, négyzetgyök
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A b) c ) és d) kell
0

c.) h(x):=√(x-2)-2 ÉT: {x|x>=2}, monoton növekedő függv.,
ÉK:{y|y>=-2} ; min h(x)=-2; zérushely x=6.

b.) g(x):=√(x)+2 ÉT: {x|x>=0}, monoton növekedő függv.,
ÉK:{y|y>=2} ; min g(x)=2; nincs zérushelye.

d.) k(x):=√(x+4) ÉT: {x|x>=-4}, monoton növekedő függv.,
ÉK:{y|y>=0} ; min k(x)=0; zérushely x=-4.
Módosítva: 7 éve
1