Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
465
a²-2b,
(-a)²-2b,
-a²-2b,
-(a²-2b)
ha a=-2, b=0,5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Csak be kell helyettesítened a megadott számokat:
a²-2b --> -2²-2*0,5= 4-1=3
(-a)²-2b --> -(-2)²-2*0,5= -4-1=-5
-a²-2b --> -(-2)²-2*0,5= 4-1=3
-(a²-2b) --> -((-2)²-2*0,5= -(4-1)= -3
1