Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
5380
Az érintésvédelem érdekében építik az áramkörbe (11 betű)
Zöld sárga csíkos vezetékkel van kötve. ( 8 betű)

A szobák áramköre egy 10 A-es kis megszakítóhoz van kötve. Összesen mekkora teljesítményű fogyasztókat lehet bekötni ebbe az áramkörbe, amelyek még nem okoznak túlterhelést?

0,5 kWh= Wh
2,6 kW= Watt
80 mA= A
20000 V= kV
0,3 A= mA
3600Ws= Wh
450 mW= W
1,5 Wh= Ws
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

1.,
2., földelés

A hálózat feszültsége 230V, így a maximális telejsítmény P=U×I=230*10=2300W.

0,5kWh=500Wh
2,6kW=2600W
80mA=0,08A
20000V=20kV
0,3A=300mA
3600Ws=1Wh
450mW=0,45W
1,5Wh=5400Ws

0