Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatom mára

Főoldal » Középiskola » Fizika
539
Letszives valaki segítsen nekem levezetve.elore köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
f=fordulat számmak
20/1perc=0.33/s
r=30cm=0.3m
Periódus idő:
1/f=1/(0.33/s)=3s
Gyorsulás:
(v) sebesség: f×2×r×π=v
(0.333/s)×2×(0.3m)×π=0.63m/s
a=v^2/r={0.63m/s)^2/(0.3m)=1.313m/s^2
1

Majd bővebben is beszélek róla..
0