Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
635
A (-2.,-1)
B (6.,1)
C(1.,6)
T=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Néhány napja, ilyen kérdésre, ez volt a válasz:
https://ehazi.hu/q/20996
Módosítva: 7 éve
0

A te feladatod:
0

Van egyszerű megoldás is!
Legyen egy ilyen háromszögünk:
A(0,0)
B(x,y)
C(x',y')
Ekkor:
T=|xy"-yx"|/2
Mivel a mi esetünkben az A pont (-2,-1) esik.. Ezért toljuk el a háromszöget egy (+2,+1) vektorral így:
A (-2,-1) +(+2,+1)=A"(0,0)
B (6,1). +(+2,+1)=B"(8,2)
C(1,6). +(+2,+1)=C"(3,7)
T(ABC)=T(A"B"C")
Alkalmazva a szabályt:
A"={0,0}
B"={8,2}
C"={3,7}
T=(8×7-2×3)/2=(56-6)/2=25
Szerintem ez könnyen használható!
0