Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tanulási módszer

1180
Te hogy tanulsz a legkönnyebben és leggyorsabban???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Próbáltam már sok mindent de hátha tudtok segíteni
0
Általános iskola / Egyéb

Válaszok

3
asztalhoz leülve, kajával és rendezett szobával hogy ne legyen kifogás :D van egy brain focus nevű app, azt használom néha ha idő szűkében vagyok
0

Szia!
Reggel még friss az agyad! Jó akkor leülni és elkezdeni tanulni. Ilyenkor fogékonyabb vagy, mint máskor. Ne stresszelj rá :) nem érdemes. Attól csak nehezebb lesz. Jó ha van egy motivációd. Akkor könnyebb tanulni.
Másrészt ne egyszerre tanulj meg több oldalt és ne az utolsó napra hagyd. Minden nap egy kicsi. Mivel minden nap átolvasod a dolgozatnál már menni fog az eleje biztosra.
1

Sok minden függ az anyag mennyiségétől és az iskola szintjétől :D
Alapvetően találd meg a megfelelő motivációt magadban. Mindig azt mondják, az a jó ha folyamatosan tanulsz és nem az utolsó pillanatban. Nos ez így igaz, de vannak helyzetek, mikor nem úgy jön ki a lépés(az egyetemisták ekkor fordulnak energiaitalhoz).
Alapvetően fontos, hogy mikor tanulsz mondjuk egy könyvet/ szöveget, meg is értsd az anyagot. Ha már lankad a figyelmet mozogj egy kicsit, kap be egy kis csokit, igyál egy kis vizet, és kezdd újra. Ha nagyon nem tudsz koncentrálni, akkor ne hadard a mondatokat, hanem szavanként értelmezd. Minden egyes szót elolvasva gondold át mit jelent. Ez akkor is segít mikor nem tudsz megérteni egy fogalmat szabályt vagy bonyolultabb összefüggést. Eleinte lassú leszel de pár perc múlva belejön az ember.
Ha például matekosabb dolgot tanulsz, gyakorolsz, nálam sokat segített a zenehallgatás. Azonban mikor egy 30 oldalas folyószöveget kell átmazsoláznom, akkor nem segít a dolgon.
1