Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
577
Számítsd ki egyféle módon :
a, 24.500 m 45%-át
b, 5,4 kg 70%-át
c,3700cm² 27,5%-át.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia
24500m→100%
245→1%
Akkor a 45% az 24•45=11025
A többit is így kell kiszámolni
Az 5.4kg-ot át is lehet váltani
5.4kg= 5400kg
5400:100=54•70=3780g=3.78kg
3700cm₂:100=37•27,5=1017.5
Remélem tudtam segíteni
1