Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Infó vírusok

64
Milyen fajta vírusok vannak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Informatika

Válaszok

3
Terjedésük szerint lehetnek:
- Boot vírusok
- Alkalmazásvírusok
- Makróvírusok
- Férgek
Károkozás szerint lehetnek:
- Rosszindulatú vírusok
- Ártalmatlan vírusok
1

Az ártalmatlan vírust azt ne úgy érts(d/étek), hogy csak szétnéz az adataid közt azt ennyi. Az ártalmatlan vírus legtöbb esetben az, amikor kijelzi egy letöltésnél, hogy károkat okozhat, de semmit sem csinál. De lehet a másik fajtája, amikor segít neked. Ilyen pl. A megbízható vírusírtó. Ezt elképzelhetitek úgyis, hogy mindenre rárak egy jószándékú vírust (pl. Alkalmazásokra, letöltésekre, jelszavakra) és ha valami rossz akkor egyből értesít. **UI: Ha hülyeségnek tartjátok javítsátok, de szerintem jó, mert ebből 5-ösre feleltem**
1

A Rosszindulatú vírus lehet nagyon veszélyes is! Ha esetleg rámegy az adataidra vagy bármi fontos dologra, azt vagy el lophatja, amivel nagyon súlyos következmények jöhetnek létre, vagy felkeresnek téged, és kirabolhatnak. Borzasztó.. De van ennél jobb is. El lopják a fiókod de nem csinálnak semmit. Mégjobb, ha csak átkutatnak. De ami még nagyon rossz és az már egyes embereknek a véget jelentené... Elrontsa a gépet, ami után vagy újjat kell venni, vagy meg kell csináltatni. (PL: A kékhalál is vírusfajta)
1