Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Analízis sejtés

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
549
Az első képen definiált egyváltozós valós függvényről megállapítható, hogy a függvénysora az egész R-en konvergens, de igaz-e az a sejtés, hogy folytonos és alulról is, felülről is korlátos a ]-∞,0] intervallumon. Egy becslés is adható rá [-500,0] intervallumon -e<f(x)<1/e. Első öt zérushely [-120,0] intervallumon x1=0, x2=-21,9643.., x3=-32,066..., x4=-96,704.., x5=-118,32.. stb. A f(x) [0,∞] intervallumon exponenciális függvényhez hasonlít.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
KOMMENT a kérdéshez!

[-500,0] intervallumon a kérdéses f(x) és COS(√(- 4·x/e)) - 1 szélsőérték helyei nagyon
közel esnek egymáshoz.
Módosítva: 7 éve
0