Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9.Házi feldadat

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
Előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, házi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
12cm.
1

Igen, 12cm
1

Mivel a kör érintôi mérőlegesek a kör sugarára.. Ezért az ábrán:
EC=XC
És
EB=BP
XA=AP
Mivel
EB=6cm=EB+BC mivel EB=BP ezért
PB+BC=6cm..
És ez igaz .
XA+AC=EB=6cm ezért
AP+AC=6cm!
Az ABC háromszög kerülete.
K=(AP+AC)+(AP+AC)=12cm
0

EC = s (a félkerület)
K = a + b + c = 2s = 12
1