Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
956
Egy mértani sorozat ötödik tagja -12, hatodik tagja 4. Adja meg a sorozat első tagját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#mertani #sorozat #matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Érthető így?
0

ötödik tag: `a_1*q^4`=-12

hatodik tag: `a_1*q^5` = 4

Második osztva elsővel:

q= `-1/3`

Behelyettesítve akármelyikbe:

`a_1*(-1/3)^4` = -12

`a_1` = -972

0