Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legnagyobb közös osztó, legkisebb közös többszörös

Főoldal » Középiskola » Matematika
869
³¹¹Adottak a következő számok:
a=2⁵ *5⁶ *11⁷ *17¹¹
b=2⁸ *3¹³ *5⁴ *11⁹.

Adja meg az a és b számok legnagyobb közös osztójának és legkisebb közös többszörösének prímtényezős alakját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#matek #legnagyobbközösosztó #legkisebbközöstöbbszörös
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
lnko.: közös tényezők a lekisebb kitevővel
(a;b)=2⁵ *5⁴ *11⁷

lkkt.: összes tényező a legnagyobb kitevővel
[a;b]=2⁸ *3¹³ *5⁶ *11⁹ *17¹¹
Módosítva: 7 éve
1