Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ph számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
542
287-291 nem baj ha nincs mindegyik meg,mar egy is oriasi segitseg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
287.

`HIO_3` = `H^+` + `IO_3^-`

`K_d` = `x^2/(0.1-x)` = 0.167

x= 0.07 = `[H^+]`


A hígított oldatban:

`[H^+]` = 0.007 `(mol)/(dm^3)`


`K_d` = `(0.007^2)/(c-0.007)` = 0.167

c = `7.3*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

A hígítás mértéke:

y = `0.1/(7.3*10^(-3))` = 13.63

Az oldatot 13.63-szorosára kell hígítani.


288.

`HA` = `H^+` + `A^-`

`K_d` = `x^2/(0.1-x)` = `1.07*10^(-3)`

x= `9.823*10^(-3)` = `[H^+]`


A hígított oldatban:

`[H^+]` = `9.823*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`

`K_d` = `(9.823*10^(-4))^2/(c-9.823*10^(-4))` = `1.07*10^(-3)`

c = `1.88*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

A hígítás mértéke:

y = `0.1/(1.88*10^(-3))` = 53.07

Az oldatot 53.07-szorosára kell hígítani.
0