Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kor atmero

Főoldal » Középiskola » Matematika
523
Az a-nál -3 csak nemnagyon latszik☺☺
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A kör egyenlete:
(x-u)2+(y-v)2=r2
(5-(-3))2+(-4-2)2=r2
(5+3)2-4-2=r2
(5+3)2+(4+2)=r2
82+6=r2
64+6=r2
70=r2
0

A kör átmérőjének két végpontja van megadva. Ezért a kör középpontja a megadott két pont között félúton lévő pont!
Azt pedig úgy lehet meghatározni, hogy átlagoljuk a két végpont koordinátáit.
Az `O` középpont tehát:
`O((-3+5)/2; (2+(-4))/2)=O(1;-1)`

A kör sugara pedig az átmérő hosszának a fele, vagy úgy is számolhatod, hogy mondjuk az `AO` távolság:
`r=sqrt((A_x-O_x)^2+(A_y-O_y)^2)=...` számold ki.

A kör egyenlete:
`(x-O_x)^2+(y-O_y)^2=r^2`
Írd be `O_x, O_y` és `r` értékét...
Módosítva: 7 éve
0