Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy számtani haladványban..?

Főoldal » Középiskola » Matematika
545
a2016=2*a1016 Számítsd ki a16 értékét. A megoldásban azt írja 0 lesz az a16 de nem tudom, hogyan fogjak neki ilyen kevés adattal
Pls valaki megoldja.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, Számtani haladvány
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`a_(2016)` = `2*a_(1016)`

`a_(2016)`=`a_1`+ `2015*x`

`a_(1016)` = `a_1` + `1015*x`

`a_1`+ `2015*x` = `2*(a_1+1015*x)` = `2a_1+ 2030x`

Rendezés után:

`a_1` = -15x

`a_(16)` = `a_1` + `15*x` = 0
1