Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell számológépben kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
a bekarikázott képletet megoldom egyenletként és nem jön ki a megfelelő eredmény
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
szorozz keresztbe:

`3*sin beta` = 5*sin 35° (ezt ki tudod számolni) = 2.868

osztod 3-mal mindkét oldalt

`sin beta` = 0.956

`beta` = 72.93°

melyik szögnek a sinusa 0.956? A számológépbe úgy tudod beírni, hogy a sinus gomb lenyomása előtt lenyomod azt a feliratú gombot, hogy 2nd vagy 2ndf vagy Inv vagy Shift (nem tudom milyen a számológéped, de az a lényeg, hogy az inverz függvényét kell használni.
Módosítva: 7 éve
0