Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a molekulaképlete annak a gázhalmazállapotú vegyületnek, mely 27 tömegszázalék szénből és 73 tömeg% oxigénből áll, levegőre vonatkoztatott sűrűsége 1,52.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
565
Mi a molekulaképlete annak a gázhalmazállapotú vegyületnek, mely 27 tömegszázalék szénből és 73 tömeg% oxigénből áll, levegőre vonatkoztatott sűrűsége 1,52.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Ha a levegőre vonatkoztatott sűrűsége 1.52, akkor a moláris tömege a levegő moláris tömegének 1.52-szerese.

M=`M_l*1.52` = `29*1.52` = 44 `g/(mol)`

A C és O tömegaránya 27:73

A mólarány:

`n_C` = `27/12` = 2.25 ; `n_O` = `73/16` = 4.56

Kétszerannyi O van benne, mint C

A molekulaképlet: `CO_2`
1