Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlósági arány

Főoldal » Középiskola » Matematika
1872
Egy gyárkémény árnyéka 35,8 cm . Ugyanakkor a merőlegesen földbe szúrt karó árnyéka 1,62 cm. Milyen magas a kémény ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ehhez még kéne a karó hossza is. (legyen 1 méter).

`100/1.62` = `x/35.8`

x= 2210 cm = 22.1 m


EDIT: Ha nincs megadva, akkor a karó hosszának 22.1-szerese a gyárkémény magassága.
Módosítva: 7 éve
0