Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
749
Ket polc köze tevét szeretnek vasarolni . Vehetünk-e egy 82 cm képátlójú, 4:3 arányú képernyőjű készüléket , ha a polcok távolsága 65 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4:3 arányt felírhatjuk 4x:3x- nek.
Pitagorasz-tételt alkalmazva: 822=(4x)2+(3x)2
6724=16x2+9x2
6724=25x2 /:25
268,96=x2 /  
16,4=x
Tehát a 4:3 az ugye 4x:3x=4*16,4:3*16,4=65,6cm: 49,2cm
Ebből megkapjuk, hogy befér a tévé.
Módosítva: 9 éve
0