Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek,geometria!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1645
Számítsd ki a 40cm sugarú,75cm magasságú egyenes henger alakú fedett bádogtartályhoz szükséges lemez mennyiségét!(Összeforrasztáshoz a felszín 10%át kell még anyagszükségletként figyelembe venni!)
Mennyi víz fér a tartályba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A henger felszíne a két alap területe + a palást területe:

A= `2*r^2*pi` + `(2*r*pi*m)` = `2*40^2*3.14` + `2*40*3.14*75` = 28903 `cm^2`

Ehhez még hozzájön a 10%, azaz `28903*1.1` = 31793 `cm^2` = 318 `dm^2`

A szükséges anyag mennyisége 318 `dm^2`

A tartály térfogata:

V= `r^2*pi*m` = `40^2*3.14*75` = 377000 `cm^3` = 377 `dm^3` = 377 l

A tartályba 377 liter viz fér.
0