Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek,geometria!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
713
Ez a kérdés:egy ház esőcsatornája félhenger alakú.Mennyi bádog kell a 6,4m hosszú és 20cm átméjőrű csatorna elkészítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
l=6.4 m

d= 20 cm = 0.2 m

A kérdés a félhenger palástjának a felszíne, ami

A= `(d*pi*l)/2` = `(0.2*3.14*6.4)/2` = 2.01 `m^2` bádogra van szükség.
0