Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oktaéder V A

Főoldal » Általános iskola » Matematika
732
Mennyi az oktaéder felszíne és térfogata ha 3cm oldaléle van
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a= 3 cm

A= `2*a^2*root()(3)` = `2*3*3*root()(3)` = 31.17 `cm^2`

V= `(a^3*root()(2))/3` = `3^3*root()(2)/3` = 12.73 `cm^3`
1