Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1224
Egy háromszög belső szögeinek aránya
1:2:3.

a) mekkorák a háromszög belső szögeinek összege?
b)hány százaléka a legkisebb szög a legnagyobbnak ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Aránya: x : 2x : 3x

Az összege mindig 180° = 6x

x = 30°

A legkisebb szög 30 fokos, a legnagyobb szög 3*30=90 fokos.

30 a 90-nek a `30/90*100` = 33.3%-a.
0