Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámitás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
864
Sziasztok!Előre is köszönöm a megoldást!

Egy 12 évfolyamos suli tanulóinak 60%-a általános iskolás, az általános iskolások 40%a alsó tagozatos, Ők 192en vannak,

A)
Hányan járnak az iskolába?
B)
Az iskolába járó tanulók hány százaléka jár felső tagozatba?

Még egyszer köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
százalék, szöveges, 7. osztály, %
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
192 fő az általános 40%-a

mennyi a 100%?

x= `100/40*192` = 480 fő az általános iskolás.

Ez a létszám a 12 évfolyamos suli 60%-a.

Mennyi a 100%?

y= `100/60*480` = 800 fő jár az iskolába.

A 480 főnek a 100-40=60%-a felső tagozatos, azaz `60/100*480` = 288 fő.

ez a 800 főnek a `288/800*100` = 36%-a az iskolának.
1