Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan tudom ezt megcsinálni?(SOS!)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
526
Egy egyenlő szárú háromszög α=30°->β=δ=75°
a=5cm
Számísd ki a Területét;Kerületét!
K=a+b+b
T=a×am/2
Hogyan tudom a "b"oldalt és ma-t kiszámolni???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha általános iskolás vagy, akkor szerkeszd meg a háromszöget és mérd le a hiányzó oldalakat, ( a háromszög szára (b) és az alaphoz tartozó magasság (`m_a`)), mert gondolom a szögfüggvényeket még nem tanultatok, viszont szögmérővel tudsz szöget szerkeszteni.
0