Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus egyenlet?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
606
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Egy szorzat értéke akkor 0, hogyha valamelyik tényezője 0, így

-vagy `(3-x)/4`=0, amire `x=3` adódik
-vagy `sin(3x-(3π)/4)=0`

Azt tudjuk, hogy a `sin(y)=0` alakú egyenlet megoldása: `y=k*π`, ahol `k` tetszőleges egész, emiatt a `sin(3x-(3π)/4)=0` esetén `3x-(3π)/4=k*π`, ebből egyenletrendezés után az `x=π/4 + (k*π)/3` eredményt kapjuk, ahol k tetszőleges egész.
0