Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
940
(3a+5b)-(3+2a)-(4b+2)=
15-2(a²+7b)+(3b²-a²)=
(15b-2a²)+(7b+3b²)-a²=
3ab-(2ab-6)+(6-ab)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, 8/a
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem tudom mit tanultok, itt zárójelfelbontás és összevonás van, esetleg nevezetes szorzattá alakítás:

(3a+5b)-(3+2a)-(4b+2)= 3a+5b-3-2a-4b-2= a+b-5

15-2(a²+7b)+(3b²-a²)= `15-2a^2-14b+3b^2-a^2` = `15-3a^2+3b^2-14b` = `15-3(a^2-b^2)-14b` = 15-3(a+b)(a-b)-14b

(15b-2a²)+(7b+3b²)-a²= `15b-2a^2+7b+3b^2-a^2= 3*(-a^2+b^2)+22b` = `-3(a^2-b^2)+22b` = -3(a+b)(a-b)+22b

3ab-(2ab-6)+(6-ab)= 3ab-2ab+6+6-ab = 12
0