Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek26.b.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
808
2 ladaban ugyan anyi dobozt helyeztek.az eggyikben16 sorban,soronként 25 doboz van.hany sorban helyezték el a másik ládában a dobozokat,ha abbanmindegyik sorban 20 doboz került?



27.a.
9 tehén számára 8 napig elég a takarmány.ugyan ez a takarmány hány napig lenne elég 4 tehénnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nagyon köszönöm a segitséget
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
-2

Az első ládában van `25*16`=400 doboz.

A másikban is 400 doboz van, 20 sorban, ez pedig `400/20`=20 sorban helyezkedik el.

27a

tehén*nap = állandó

9 tehén*8 nap = 72

4 tehén*x nap = 72

x= `72/4` = 18 napig elég a takarmány.
2