Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
Sziasztok!
Kaphatnék segítséget,hogy hogyan kell egy ilyen feladatot megoldani? (4-es feladat)
Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
trigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Ott a derékszögű háromszög,

`2*m^2` = `5^2`

m= 3.54 cm

c=18-2m=10.92 cm

T= `((a+c)*m)/2`=`((18+10.92)*3.54)/2`= 51.2 `cm^2`

K = a+2b+c= 18+2*5+10.92=38.92 cm
0