Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egészitsd ki a reakcióegyenletet, s nevezd meg a tipusát

Főoldal » Középiskola » Kémia
633
al2o3+h2so4
cao+h2o
na+h2o egyenlő naoh+
fecl3+naoh
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`Al_2O_3` + 3 `H_2SO_4` = `Al_2(SO_4)_3` + 3 `H_2O` (Sav-bázis reakció)

`CaO` + `H_2O` = `Ca(OH)_2` (Csapadékképződéssel járó reakció)

2 `Na` + 2 `H_2O` = 2 `NaOH` + `H_2` (Gázfejlődéssel járó reakció)

`FeCl_3` + 3 `NaOH` = `Fe(OH)_3` + 3 `NaCl` (Csapadékképződéssel járó reakció)
Módosítva: 7 éve
1