Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős lenne matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1234
kordinatarendszeren abrazolni,tablazat is
ha 6 tehen legel a legelon,akkor 10 napra elég a fű.hany napra elég a fű ha 1,2 tehén legel es a fü növését nem vesszűk figyelembe?
n a tehenek száma,t az idő(nap)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
nagyon köszönöm ha segitesz
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6 tehenek száma
x egy tehén számára 1 nap szükséges fűmennyiség
ezek figyelembe vételével a terület fű mennyisége (10 napig elég)
6·x·10
Ha nem 6 hanem
x tehén van, akkor az idő: fűmennyiség (60·x)/ (tehenek száma· 1 napi fűmennyiség (x))
Érthetőbben
1 tehén 60x/x = 60
2 tehén 60x/2x = 30

n tehén 60x/nx = 60/n

Fogod az excelt
felveszed a tehénszámot 1 2 3 ... ahányat akarsz
alá kiszámolod =60/tehénszám
vonalgrafikonon ábrázolod
(arra vigyázz hogy ha vonalgrafikont használsz ne hagyj lyukat a tehénszámok között...)
Ha mégis ez a terved, akkor használ pontxy diagramot!

Módosítva: 7 éve
1