Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
858
(3a+5b-3)+(2a-4b+2)=
(3a+5b)-(3+2a)-4b+2)=
15b-(2a²+7b)+(3b²-a²)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(3a+5b-3)+(2a-4b+2)=
(3a+5b)-((3+2a)-4b+2)=
15b-(2a²+7b)+(3b²-a²)=
1.Szabaduljunk meg a zárójelektől.
(3a+5b-3)+(2a-4b+2)=3a+5b-3+2a-4b+2=a(3+2)+b(5-4)+(-3+2)=a5+b-1

(3a+5b)-((3+2a)-4b+2)=
3a+5b-3-2a+4b-2=a(3-2)+b(5+4)+(-3-2)=
a+b9-5


15b-(2a²+7b)+(3b²-a²)=
15b-2a²-7b+3b²-a²=
b(15-7)+b²(3)+a²(-2-1)=b8+3b²-3a²

Tudtam segíteni?
0