Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
480
3 feladat a, b, része segitsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ehhez a feladathoz érdemes prímtényezős felbontást használni:
a) 84=2*2*3*7
112=2*2*2*2*7
84/112=(2*2*3*7)/(2*2*2*2*7)
2 db 2-essel és egy 7-essel tudunk egyszerűsíteni ⇒marad: 3/(2*2)=3/4
b) 14=2*7
21=3*7
14/21=(2*7)/(3*7)=2/3
0