Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladatok

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1116
a) Mekkora tömegű polietilén készíthető 5 tonna eténgázból, ha a folyamat 90%-os átalakulással megy végbe?


b) Hány vinil-klorid-molekulából kapcsolódott össze az a PVC óriásmolekula, amelyiknek a moláris tömege 137 500 g/mol?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a,

n `CH_2=CH_2` `Rightarrow` `(-CH_2-CH_2-)_n`

5 tonnának a 90%-a `5*0.9` = 4.5 tonna polietilén készíthető.

b,

1 mol vinil-klorid 62.5 g (`CH_2=CHCl`)

hány mol vinil-klorid tömege 137500 g?

x= `137500/62.5` = 2200 db molekulából kapcsolódott össze.
0