Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene megoldani ? Cosinus,sinus,tangens

Főoldal » Középiskola » Matematika
554
A 2782 es sort nemtudom hogy kell kiszamolni
Nemtudom hogy induljak el es milyen lepesekkel haladjak tovabb
Nagyon megkoszonnem ha valaki segitene ebben
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
cosinus,tangens,sinus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az okozza a gondot, hogy belül 2x van?

Ha igen, akkor csak ugyanazt kell csinálni, mint általában, csak amikor kiírod az egyenletet, akkor a bal oldalon nem 2x lesz, hanem x.

Például:
sin(x)=√2/2
Ennek megoldásai:
x=π/4+k*2π
x=3π/4+k*2π, mindkét esetben k tetszőleges egész.

Ugyanez akkor, ha
sin(2x)=√2/2
A megoldás:
2x=π/4+k*2π, vagyis x=π/8+k*π
2x=3π/4+k*2π, vagyis x=3π/8+k*π, itt is k tetszőleges egész.

Fontos, hogy a periódust is osztani kell, ezért lett a 2-vel való osztás után a k*2π-ből k*π.
0

Az a) feladatot ugyanúgy kell megoldani:
0