Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatmegoldás

Főoldal » Középiskola » Kémia
632
Sziasztok. Nagyon nagy bajban vagyok. Nem tudom megcsinálni a képen látható házi feladatot, hiába csináltunk rá példát órán, a háziban már más adatot kérdezett. Ma is kaptam érte egy mínuszt. Nagyon szépen kérem, hogy aki tudja az segítsen nekem, nagyon hálás lennék. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

3
Nem talalom a kepet
1

Csatoltam képet.
0

1,

`(360*10^(23))/(6*10^(23)` = 60 mol `N_2`, ez `60*28`= 1680 g

1 mol gáz 24.5 `dm^3`

60 mol gáz `60*24.5`= 1470 `dm^3` = 1.47 `m^3`


2.

1 mol, azaz 71 g klórgáz térfogata 24.5 `dm^3`

hány g klórgáz térfogata 490 `dm^3`?

x= `490/24.5*71`= 1420 g `Cl_2`-gáz.
1