Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, nehézségi erő

Főoldal » Középiskola » Fizika
637
A Hold tömege 81,3-szor kisebb a Föld tömegénél, átmérője 3,7-szer kisebb a Föld átmérőjénél.
a) Hányszor kisebb a holdi szabadesésnél a gyorsulás a földiénél?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`g_F`=`G*(M_F/(R_F^2))`

`g_H` = `G*(M_H/(R_H^2))` = `G*((M_f)/81.3)/(R_f/3.7)^2`= `g_F/5.93`

5.93-szor kisebb a Holdon.
0