Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi 10. osztály elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1006
Elektrosztatikai feladat
Egyforma,m=0,01 g tömegű kis golyóknak ugyanakkora töltést adtunk,majd l=10 cm hosszú fonalakra, közös pontban felfüggesztettük őket. Az egyensúly után a fonalak éppen derékszöget zártak be egymással. Mennyi a golyók töltése?
(A képre l,Q és m van írva,a sárga pedig aderékszög)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Egy ábrával segítek. Az elektrosztatikus taszító erőből a töltést majd kiszámolod.
(Nekem 0.47 10-6 C jött ki. Elszámoltam?)
Módosítva: 7 éve
0

Akkor mégis m=0.01 g=10(-5) kg
0