Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
601
8. 9. 10. a lecke megköszönném aki segítene :) Nem nagyon értem sajnos hiányoztam amikor ezt vettük. Előre is köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
6.osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
8)
850-850*0.2=680 vagy 850*0.8
2200-2200*0.4=1320 vagy 850*0.6
megtakarítás:
850+2200-(680+1320)=1050
ennek a 40%-a:
420...ennyivel emeli a zsebpénzét az anyuka.
9.)
62500*0.43=26875 szavazat telefonon keresztül az IKREK Duonak
62500-26875=35625 szavazat telefonon a Siket Bandnek
7500*0.22=1650 szavazat interneten a Siket Bandnek
7500-1650=5850 szavazat interneten az Ikrek Duonak
összesített:
Ikrek: 26875+5850=32725 szavazat
Siket: 35625+1650=37275 szavazat
10.)
400*0.02=8gramm
392-408 gramm között változik.
2