Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia-szénhidrogén

Főoldal » Középiskola » Kémia
561
Sziasztok! Tudnátok egy segíteni? A 17 feladatttól nem nagyon tudom megoldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Bocsánat! Lemaradt
0



17. Mindegyik anyag, amelyiknek kisebb a moláris tömege 29 `g/(mol)`-nál (Metán, etilén, acetilén).

18. Amit tanultatok, pl Grignard reakció (halogenidekből).

19. Etanolból vízelvonással

20. propilén

21. 3-hexén

22. 3-metil-pent-2-én

23. etilén (etén)

24. izoprén (2-metil-buta-1,3-dién)

25. etilén

26. metán

27. acetilén

28.acetilén

29. etilén

30. etilén

31. prolilén

32. buta-1,3-dién

33. `C_8H_(18)`, oktán

34. `C_xH_(2x)`, bármelyik alkén

35. 28*2.071=58, `C_4H_(10)`, bután

36. M=`(rho*R*T)/p` = 30; `C_2H_6` etán

37. `C_2H_4` (Ha 1 molt égetünk el, akkor az etilén)

38. nem látom a C_nH_(valami)

39. toluol

40. acetilén
Módosítva: 7 éve
0