Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tört

Főoldal » Középiskola » Matematika
436
2 3 4es feladat:) koszonom:)))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2)
`(x^2-25)/(x^2+10·x+25) = ((x+5)·(x-5))/(x+5)^2`
Szerintem innen menni fog.
3)
Legnagyobb közös osztó: a `közös` prímek a legkisebb hatványon
Legkisebb közös többszörös: az összes prím a legnagyobb hatványon
4)
`a_n = a_1·q^(n-1)`
`a_5 = a_1·q^4`
`a_6 = a_1·q^5`
` q = (a_6)/(a_5) = 4/(-12) = -1/3`
`-12 = a_1· (-1/3)^4 e\b\b\ő\l\ \m\e\g\h\a\t\á\r\o\z\h\a\t\o\d\ a\z\ a_1-et`
0