Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kéne holnapi fizika órámra

Főoldal » Középiskola » Fizika
482
Kérlek titeket segítsetek megoldani nekem a fizika feladatom ha lehet részletesen kéne mert nem nagyon értem.koszonom előre mindenkinek ha valaki megoldja
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
r=200 m

t= 12 s

s= 252 m

Sebesség:

v= `s/t` = `252/12` = 21 `m/s`

Szögsebesség:

`omega` = `v/r` = `21/200` = 0.105 `1/s`

Periódusidő:

T = `(2*pi)/omega` = `(2*3.14)/0.105` = 59.8 s

Fordulatszám:

n = `1/T` = `1/59.8` = 0.0167 `1/s` = 1 `1/(min)`

Nem tudom mi érdekel részletesen, az óra anyaga, amit leadtak, vagy a definíciók, amik benne vannak a könyvben.

Sebesség: megtett út/megtételéhez szükséges idő.

Szögsebesség: szögelfordulás/idő; ebből levezethető, hogy v=`r*omega`

Periódusidő: Egy periódus (kör) megtételéhez szükséges idő.

Fordulatszám: A periódusidő reciproka, azaz hány fordulatot tesz meg (hányszor megy körbe) egységnyi idő alatt.
1