Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség4

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Csatoltam a képet a feladattal. Nagyon hálás lennék a segítségért.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tegyük fel, hogy `5x` ember dolgozik a vállalatnál, ekkor `3x` a női, `2x` a férfi alkalmazott.
-A nőknél `3x*(1/100)=0,03x` a 180 cm-nél magasabbak száma
-A férfiaknál pedig `2x*(1/100)=0,02x`.
-Tehát a vállalatnál `0,05x`-nyien magasabbak 180 cm-nél.
A feladat azt kérdezi, hogy ha közülük kiválasztunk egy embert, akkor milyen valószínűséggel lesz nő.
Összes eset: `0,05x`
Kedvező eset: `0,03x`
Valószínűség (a klasszikus valószínűségi modell szerint): `(0,03x)/(0,05x)=3/5=0,6=60%`.
0