Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Forditas

322
Valaki letudna forditani?surgos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
A világ különböző részein a foci szót néhány nagyon különböző játék megnevezésére használták. Az egyetlen dolog, ami közös bennük, hogy mind csapatjátékok, labdával kell őket játszani és kapcsolódnak azokhoz a játékokhoz, amiket a középkorban játszottak.
A legtöbb ember azt gondolja, hogy a football abból a tényből kapta a nevét, hogy a játékosok rúgják a labdát, de ez nem igaz. Különböző középkori játékok footballként lettek ismertek, mert a parasztok gyalog játszottak és nem lóháton, mint ahogyan a nemesek tették.
A játék, amit a britek footballként ismernek, eredetileg úgy hangzik, hogy labdarúgás. Az emberek Ausztáliában és az USA-ban soccer-nek (európai focinak) hívják. Ebben a játékban a játékosok csak a lábaikat használják, kivéve a kapust, aki a kezeit is használhatja.
Az USA-ban a foci valami más. Az amerikai fociban a játékosok leginkább a kezeiket használják. A játékosok úgy szerezhetnek pontokat, hogy viszik a labdát hogy touchdown-t dobjanak vagy egy mezőnygólt rúgnak a függőleges posztokon keresztül.
Az ausztrál focit Australian Rules Footballnak vagy Aussie Rulesnek hívjuk. A játékosok használhatják a kezeiket és a lábaikat hogy rúgjanak, passzoljanak és lőjenek. Az ausztrál foci olyan módon kezdődött, hogy a krikett játékosok jó erőben maradjanak az egész télen keresztül. Krikett területeken játszódnak, amik kör alakúak és sokkal nagyobb, mint azok a pályák amiket a foci más formáiban használnak.
Az egyetlen dolog ami minden fociban közös az az a szenvedély, amit a rajongók mutatnak. Angliában 1349-ben, II. Edward király betiltotta a focit, mert eltérítette az embereket attól, hogy íjászkodjanak. Csak képzeld el ha valaki ma betiltaná a focit!
0