Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
1537
Egy kör alakú céltáblára véletlenszerűen lövés érkezik. Mi a valószínűség, hogy a lövés helye közelebb lesz a kör középpontjához. mint a határvonalához?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valószínűség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Valószínűség = jó estek száma / összes esettel
vagyis `P = ((r/2)^2·π)/(r^2·π) = (r^2/4)/r^2 = 1/4`
0